dimarts, 30 de juny del 2015

Oscar Perea en acció!


L'àrbitre internacional espanyol, el Sr. Oscar Perea Lorente, va impartir un clínic sobre arbitratge davant de tots els participants del Campus Gaudeix del Bàsquet el passat dia 28 de juny al pavelló municipal de Salardú.


En aquesta xerrada, l'Oscar va posar en relleu el paper de pedagog que desenvolupa l'àrbitre en un partit de basquetbol, sobretot en les etapes de formació. Així mateix, el respecte mutu entre jugadors, entrenadors y àrbitre és un altre dels valors que va voler transmetre als nostres participants.


Pel que fa a les qüestions relatives a les regles de joc, l'àrbitre va fer referència a la falta antiesportiva, a diferents situacions que es consideren camp enrere, els bloquejos, les passes (una referència especial al traspeus davant d'una execució defectuosa d'aquest moviment) i els dobles. Va concloure el clínic amb unes preguntes als participants.


Cal destacar que la xerrada va ser molt dinàmica perquè mentre l'Oscar explicava les diferents situacions, els jugadors les posaven en pràctica. A més, va regalar una samarreta oficial d'àrbitre a un dels participants del Campus, el qual, va expressar el seu desig d'ésser àrbitre en un futur.


Finalment, el Director del Campus, el Sr. Menna Jarque Margenat, va entregar-li el xiulet personalitzat de la nostra organització. Volem agrair a Silbanding, l'empresa proveïdora d'aquest producte, la seva atenció i amabilitat.