dimecres, 24 de juny del 2015

1er dia de Campus: Comença l'aventura!


Demà comença la dotzena edició del Campus Gaudeix del Bàsquet. Cal recordar a les famílies el següent:

Concentració de sortida:

I. Barcelona.- Avinguda de Joan XXIII, enfront del Camp Nou i el carrer de Martí i Franquès (s'adjunta la imatge de Google maps).

La concentració de sortida serà a les 9:00h del matí. És preferible que els participants arribin entre 8:45h - 9:00h, si pot ser, tenint en compte que els membres de l'organització hauran de distribuir els nois i les noies per grups d'edat, a més de desar les seves maletes. Els autocars sortiran a un quart de deu (9:15h). 


Avinguda de Joan XXIII, enfront del Camp Nou i el carrer de Martí i Franquès (Barcelona)


II. Sentmenat.- Entre l'Avinguda Salvador Espriu i el Camí Bosc de Can Sorts (s'adjunta la imatge de Google maps).

La concentració de sortida a Sentmenat serà a les 8:00h del matí. L'autocar sortirà a un quart de nou (8:15h) i arribarà a un quart de deu (9:15h) a Manresa (Els Trullols), entre l'Avinguda dels Països Catalans i el carrer Agustí Coll -que justament queda entre un McDonald's i el Carrefour- (s'adjunta també la imatge de Google maps). És preferible que els participants que surten de Manresa estiguin entre les 9:00 i 9:15h en el lloc indicat. 

Entre l'Avinguda Salvador Espriu i el Camí Bosc de Can Sorts (Sentmenat)


Entre Av. Països Catalans i Agustí Coll (Els Trullols) (Manresa) 

Està previst que els autocars arribin a l'Alberg Era Garona (Salardú) al voltant de dos quarts de tres (14:30h). Un cop els participants entrin a l'alberg, deixaran les seves maletes i motxilles a la sala d'estar-cafeteria i aniran a dinar.




Després de dinar, els participants es dirigiran a una de les sales de material-activitats per recollir tota la roba del Campus. Un cop la tinguin, aniran a les habitacions.


Més tard, començaran els entrenaments. Els directors tècnics i els entrenadors de basquetbol aprofitaran per observar i analitzar les habilitats dels participants per tal de configurar posteriorment els grups d'entrenament.


Després dels entrenaments, els participants es dutxaran, soparan i començaran amb la primera activitat de lleure. 

Cal recordar que el blog "Gaudeix del Bàsquet" serà una de les eines de comunicació, juntament amb les trucades, que mantindrem amb les famílies durant l'estada esportiva. Informarem diàriament sobre totes les activitats que es realitzin. 

Preàmbul del Reglament del CGB (XII edició)



Preàmbul

I
Sobre la necessitat d'elaborar un nou reglament

Amb motiu de la dotzena edició del Campus Gaudeix del Bàsquet, l'assessor jurídic d'aquesta organització va plantejar la possibilitat d'elaborar un nou reglament al director del Campus. L'objectiu d'aquesta proposta era perfeccionar alguns aspectes del reglament vigent, el qual, es caracteritza per un alt grau d'ambigüitat i una redacció massa carregada d'expressions abstractes.  

La màxima autoritat d'aquesta organització va acceptar la dita proposta i l'assessor jurídic va endegar aquest procés de codificació. 

II
La seguretat jurídica com a fita principal

Aquest reglament ha seguit les recomanacions del "Llibre d'estil de les lleis i altres textos del Parlament de Catalunya", elaborat pels Serveis d'Assessorament Lingüístic de la cambra catalana. Així mateix, s'han seguit els criteris de l'Institut d'Estudis Catalans, que és l'autoritat lingüística de Catalunya d'acord amb la Llei 8/1991, de 3 de maig.

D'aquesta manera, aquesta norma s'adequa als principis fonamentals del llenguatge normatiu: claredat, precisió i concisió, entre d'altres. La seguretat jurídica, entesa com la possibilitat que té el membre de l'organització i el participant de conèixer aquelles conductes permeses i prohibides, és cabdal per garantir el bon funcionament de l'estada esportiva a Salardú.

III
 Una nova sistemàtica

El reglament s'estructura de la següent manera: en primer lloc, un títol preliminar, el qual, estableix l'objecte, les finalitats, l'àmbit d'aplicació i les definicions. 

Pel que fa a l'objecte d'aquesta norma, cal posar en relleu que regula la composició, l'organització i el funcionament del Campus durant l'estada esportiva, així com les atribucions dels membres de l'organització. A més, es reconeix un llistat de drets i deures per aquests i pels participants, es regula el procés de selecció dels entrenadors de basquetbol i dels monitors de lleure i el règim de protecció de dades de caràcter personal.

En relació amb l'àmbit d'aplicació, cal destacar que aquest reglament s'aplica als membres de l'organització, als participants i als convidats del Campus. A diferència del reglament vigent, aquesta norma inclou a tots els jugadors de 7 a 18 anys que assisteixen a l'estada esportiva.

Quant al funcionament del Campus, es posa especial èmfasi en la puntualitat a l'hora de començar les activitats, així com portar un calçat i una roba adequada per a poder entrenar o participar en qualsevol competició. Tant és així que la puntualitat esdevé un deure ineludible per a tothom, l'incompliment del qual és susceptible d'ésser sancionat, i el control de la roba i calçat per part dels directors tècnics i els entrenadors de basquetbol també és un deure específic dels dits col·lectius.

Així mateix, es regula per primer cop la sessió de control, entesa com la reunió que mantenen diàriament els membres de l'organització per avaluar les diferents activitats que es realitzen, i el Banc del Campus, com a servei de custòdia i retirada dels diners dels participants.

Finalment, s'imposa una sèrie de mandats al director del Campus, els quals, consisteixen en modificar el tríptic, el full d'inscripció, la fitxa mèdica i l'autorització del Campus, a més de dissenyar els plans de treball, el pla d'activitats i el model de sol·licitud pel procés de selecció. 


  


The eight-second rule




In accordance with the article 28.1.3 of the Official Basketball Rules (FIBA), relating to 8-second rule, "The team has caused the ball to go into its frontcourt whenever during a dribble from the backcourt to the frontcourt, the ball and both feet of the dribbler are completely in contact with the frontcourt". This provision also establishes other cases, in which the players have not committed a violation of 'the eight second rule'. Our participants are going to know what these cases are.